Servicii de montaj și service aparate AC

Compania de Instalații Termice oferă atât servicii de igienizare și service pentru aparatele de aer condiționat vechi, cât și servicii de montaj și consiliere în vederea achiziționării unui aparat nou.

 • Compania de Instalații Termice oferă service la orice tip de aparat de climatizare, inclusiv repararea plăcilor electronice unde este cazul.
 • Totodată, suntem la dispoziția clienților si oferim servicii de consiliere pentru achiziționarea unui aparat de climatizare eficient pentru necesitățile dumneavoastră.
 • Oferim de asemenea și servicii de montat/demontat aparate de aer condiționat în vederea  achiziționării unui aparat de aer condiționat nou.

Revizie și igienizare aparate AC

Aparatul de aer condiționat necesită o revizie generală realizată de către personalul tehnic specializat, revizie care implică o serie de operațiuni tehnice: măsurare tensiune electrică de alimentare, măsurare amperaj, măsurare presiuni refrigerant, măsurare temperaturi aer, curățare schimbător de caldură unitate externă, verificare valve și conexiuni refrigerant, verificare izolație termică, verificare scurgere condens, verificare conexiuni electrice.

Realizate corect și la timp, atât curățarea și igienizarea, cât și o revizie completă a aparatului de aer condiționat garantează funcționarea corectă și o eficiență ridicată a acestuia.

Etapele curățării și igienizării unității interne a unui aparat de aer condiționat:

 1. Demontare capac unitate interioară
 2. Izolarea zonei de interes
 3. Clătire cu apă sub presiune
 4. Aplicare soluție de curățare cu acțiune antibacteriană
 5. Curățare vaporizator
 6. Curățare palete ventilator tangențial
 7. Sterilizare cu abur sub presiune
 8. Curățare capac unitate interioară
 9. Curățare filtre
 10. Asamblare

Recomandarea noastra

Se recomandă curățarea aparatului de AC:

 • o dată la 12 luni – atunci cand sistemul/ aparatul de aer condiționat funcționează doar pe perioada verii, in modul racire.
 • o dată la 6 luni– atunci cand  sistemul/ aparatul de aer condiționat funcționează pe tot parcursul anului, atât in modul racire pe perioada verii, cat si in modul incalzire pe perioada iernii.
 • o dată la 3 luni– atunci cand sistemul/ aparatul de aer conditionat este montat intr-un spatiu cu  multe particule solide in aer( de ex. bucatarii, spatii comerciale etc).

Programeaza revizia →

Operatiunile sunt executate de COMPANIA DE INSTLATII TERMICE , firma autorizata ISCIR, pe raza judetului IASI.