Skip to main content
O centrala care nu-ti face probleme nu este doar o centrala inteligent conceputa sau o centrala ale carei componente sunt net calitative altora de pe piata.
O centrala care functioneaza bine este o centrala cu un calcul de putere optim, necesar spatiului pe care doriti sa-l incalziti (sau avand o putere mai mare cu maxim 30%). Cand puterea centralei este supradimensionata, creste numarul de porniri si opriri, ceea ce mareste uzura centralei. Subdimensionarea puterii centralei termice va duce la un confort termic scazut.
Inlocuirea unei centrale termice clasice cu una in condesatie duce si la o regandire in dimensionarea puterii radiatoarelor.
O centrala care functioneaza bine are in spate o instalatie bine dimensionata si corect executata. Majoritatea problemelor de functionare la centralele noi sunt instalatiile prost gandite, neadaptate noii centrale si/sau instalatiile prost executate.
O centrala care functioneaza bine este alimentata cu utilitati (gaz, apa si energie electrica) de calitate. De multe ori aceste utilitati nu se incadreaza in parametrii de functionare pentru care a fost proiectata centrala. O centrala care functioneaza bine beneficiaza de filtre si stabilizator de tensiune care imbunatatesc calitatea acestor parametri. Majoritatea producatorilor conditioneaza acordarea garantie in functie de montarea acestor filtre si/sau a stabilizatorului de tensiune.
O centrala care functioneaza bine beneficiaza la minim doi ani de o revizie tehnica. In cadrul reviziei, printre alte operatiuni, reglarea corecta a parametrilor centralei termice se face nu doar dupa recomandarile producatorului cat si interpretand rezultatele analizei gazelor arse. Gazanaliza gazelor de ardere este un set complet de analize facut centralei dumneavoastra.
O centrala functioneaza bine chiar si cand e montata pe o instalatie veche, daca instalatia cu radiatoare va fi spalata chimic inainte de inlocuirea centralei. Nu va bazati pe faptul ca centrala veche a functionat multi ani pe aceasta instalatie fara sa aiba probleme. Pompele de generatie noua cu care vin echipate acum centralele au un consum energetic redus, dar sunt mult mai sensibile (racirea lor se face cu apa plina de impuritati din radiatoare). Intr-un articol viitor vom explica cum se face corect o spalare chimica a radiatoarelor.
O centrala care functioneaza bine are cosul de evacuare al gazelor arse corect montat. Centralele noi sunt centrale in codensatie si inlocuiesc, de obicei, o centrala clasica. Obligatoriu, la inlocuirea centralei clasice cu una in condensatie se va modifica pozitia de montaj a cosului de fum.
O centrala care functioneaza bine este o centrala montata in asa fel incat sa asigure oricand accesul personalului de service la interventii, fara sa fie nevoie sa demontati dulapuri sau centrala insasi. Daca instalatia a fost corect facuta, ar trebui sa aveti un robinet de oprire apa rece. Desi pare de necrezut, in prea multe cazuri a fost nevoie sa se opreasca apa rece pe toata coloana blocului pentru o interventie de rutina la centrala termica.
Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne sunati sau sa ne scrieti pe adresa noastra de e-mail:
Service Centrale Iasi
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply